HaberlerKamp Rehberi

Bilecik’te Ormanlara Giriş Yasaklandı! – 2024

Kamp yapmak isteyen kamp severlere önemle duyurulur;

Bilecik Valiliği, alınan karar ile ormanlara giriş yasağının başlayacağı tarihi Bilecik halkına duyurdu. Bilecik Valiliği tarafından yapılan “Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Kararı” ile Bilecik ilinde ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığı bildirildi. Bilecik il sınırları içerisinde içerisinde yer alan ormanlık alanlarda; kamp, doğa yürüyüşü, piknik ve her türlü açık hava etkinliğinin yasaklandığı bildirildi.

reklam

Bilecik ili kent genelinde uygulanacak orman giriş yasağı tarihleri ise; 5 Haziran 2024 – 1 Ekim 2024 tarihleri arasında yasaklanmasına karar verildi.

Bilecik'te Ormanlara Giriş Yasaklandı! – 2024

Bilecik Valiliği Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Kararı ile ormanlık alanlara giriş kararında ise şu ifadelere yer verildi;

“Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Kararınca; 5 Haziran 2024 ile 1 Ekim 2024 tarihleri arasında, Bilecik genelinde; Ormanlık alanlarda ateşli ve ateşsiz her türlü piknik yapmak kesinlikle yasaklanmıştır, ancak resmi tescilli orman parkları, tabiat parkları, piknik – mesire alanları ve gerçek/tüzel kişi işletmelerindeki kır lokantalarında, orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirleri içeren eylem planlarının ilgili işletmelerce mülki idari makamından izin alınması durumunda saat 21:00’a kadar ateşli ve ateşsiz piknik vb. etkinliklerin yapılmasına izin verilecektir. Bu alanlarda havai fişek vb. yangın çıkarabilecek yanıcı ve patlayıcı maddelerin kullanılmasına hiçbir şekilde izin verilmeyecektir.”

Kamp severler bu duruma çok üzülecek, fakat herşey ormanlardaki yaşanabilecek yangın riskine karşı yapılan bir yasak olduğunu unutmamalıdır..

Ali Gültekin

Kamp Rehberi Yazarı | "Doğa ile bütünleşin! En iyi kamp alanları, ekipman tavsiyeleri ve doğa aktiviteleri için eksiksiz bir rehber. Planınıza şimdi başlayın!"

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu